Čiščenje in polnjenje klime

Vzdrževanje klimatske naprave je izredno pomembno, saj pravilno vzdrževana klima pomeni udobje in svežino v vašem avtu.

Nepravilno vzdrževana klima pa lahko zaradi mikroorganizmov, ki se naselijo v klimatskem sistemu, pomeni tudi grožnjo vašemu zdravju.

 >> NAROČILO NA ČIŠČENJE KLIME

Priporočamo vam, da vaše vozilo pripeljete na strokovno dezinfekcijo in polnjenje z ustreznim plinom za klime vsaj enkrat na dve leti. Z ustreznim vzdrževanjem klimatskega sistema se podaljša tudi življenjska doba klimatske naprave. 


Vsi vemo, kako prijetno je v vročem poletju vklopiti avto klimo in se voziti v ohlajenem vozilu. Pa veste, da tudi klima potrebuje redno vzdrževanje? Vsakodnevna uporaba namreč obrabi tesnila, v filtrih se nabirajo smeti in bakterije.

Pri slabo vzdrževani klimi se pogosto pojavi tudi neprijeten vonj, ki je posledica nabiranja bakterij v klimi vašega vozila.


Poskrbite torej za pravočasno čiščenje in vzdrževanje.Ob rednem servisiranju in pregledih je vzdrževanje klime lahko zelo ugodno. To ne velja le za starejše avtomobile, ampak tudi za novejše, saj je klima za avto sestavljena iz številnih gumijastih cevk in tesnil, ki ne tesnijo stoodstotno.

Skozi mikroskopsko majhne luknjice in pore cevi, tesnil ter ohišja kompresorja hladilni plin dejansko vseskozi uhaja v ozračje. Po nekaterih podatkih avto klima izpusti približno deset odstotkov plina letno.


Po približno štirih ali petih letih uporabe, lahko pa tudi že prej, tako iz sistema uide že precej avto plina.
Avto klima takrat začne hladiti opazno manj učinkovito in potreben je obsežnejši servis.

Z rednim mazanjem cevi in tesnil podaljšamo življenjsko dobo klimatske naprave in upočasnimo uhajanje plina. Vsaj na vsaki dve leti je priporočljivo obiskati strokovnjaka, ki preveri, ali je avto klima še učinkovita.**V primeru dodajanja večje količine plina se obračuna strošek plina po uradnem ceniku - plin tipa r134a po ceni 0,07 eur/g, plin tipa r1234yf po ceni 0,46 eur/g.


Kako vam lahko pomagamo?

Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem odgovorijo na vprašanja. Izberite področje, ki vas zanima - naj bo to nakup novega ali rabljenega vozila, poslovni najem vozila, testna vožnja, registracija, zavarovanje, naročilo na servis, popravilo ali nakup rezervnih delov ter dodatne opreme. Vse za vozilo na enem mestu.

Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič