PEUGEOT 308

Najnovejši model v sebi nosi vse gene znamke PEUGEOT. Krasijo ga čutne in ostre linije, tako da ga uvrščamo med visokorazredne in dinamične modele, ki so drugim za vzor. Oglejte si ga v našem salonu!

Novi PEUGEOT 308 krasi najnovejši logotip znamke PEUGEOT na okrasni maski, ki mu je v celoti posvečena.
Logotip dodatno izpostavi motiv na okrasni rešetki, ki se postopoma steka vanj.

Za logotipom ni več radarskega merilnika za sisteme za pomoč pri vožnji (naključna tehnologija, ki uporablja indij združljiv z radijskimi valovi), kar prinaša pomembno izboljšavo z vidika oblikovne zasnove in tehnologije, poleg tega pa logotip odslej povsem sam kraljuje na okrasni maski. Registrska tablica je torej premaknjena čisto na spodnjo površino prednjega dela.

Prednja žarometa sta od osnovnega nivoja opreme dalje na voljo s tehnologijo LED. Izklesana in tanka žarometa izpostavita dinamičnost in identiteto novega PEUGEOTA 308. Raztezata se v dnevne luči v obliki čekanov na prednjem odbijaču. Oblikovno prepoznavne luči idealno ponazarjajo aktualni stil znamke Peugeot, ki ga prepoznamo na prvi pogled tako podnevi kot tudi ponoči. Pri nivojih opreme GT/GT Pack so žarometi Full LED še bolj usločeni. Žarometi PEUGEOT Matrix LED Technology so še bolj učinkoviti in zagotavljajo več varnosti pri vsakodnevni uporabi.

Zadnje luči so pridobile tehnologijo Full LED v podobi treh levjih krempljev za moderen svetlobni podpis znamke PEUGEOT. 

Za novega PEUGEOTA 308 bo na voljo sedem barv karoserije:

 • zelena Olivine, modra Vertigo, rdeča Elixir, biserno bela Perle, bela Banquise, siva Artense in črna Perla Nera.


Sistemi za pomoč najnovejše generacije, ki so na voljo v novem vozilu 308, dopolnjujejo ponudbo vgradnih tehnologij, zasnovali so jih vrhunski strokovnjaki znamke.

S paketom opreme Drive Assist 2.0 pa je bil narejen še en korak proti pol samodejni vožnji. Paket zajema prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop and Go (samodejni menjalnik EAT8) in pomoč pri zadržanju vozila na voznem pasu, temu pa se pridružujejo še tri nove funkcije, ki bodo na voljo za vozišča z ločenimi voznimi pasovi:

§Pol samodejna menjava voznega pasu: predlaga vozniku, naj prehiti pred seboj vozeče vozilo, nato pa mu predlaga, naj zapelje nazaj; funkcija je na voljo od hitrosti 70 km/h do 180 km/h.

§Vnaprejšnje priporočilo o omejitvi hitrosti: sistem predlaga vozniku, naj prilagodi hitrost (pospešitev ali upočasnitev) glede na prometne znake omejitve hitrosti.

Prilagoditev hitrosti v ovinkih: optimalna prilagoditev hitrosti glede na krivuljo ovinka pri hitrosti do 180 km/h.

Novi PEUGEOT 308 je zasnovan na nadgrajeni večenergijski konstrukcijski osnovi EMP2 (Efficient Modular Platform), ki je primerna za celotno paleto elektrificiranih izvedenk vključno za izvedenko na 100-odstotno električni pogon. Od začetka prodaje dalje bosta na voljo dve priključno hibridni izvedenki.

Novi PEUGEOT 308 je spremenil svojo morfologijo, da bo v segmentu še bolj utrdil svoj položaj:

 • v dolžino meri 4,36 metra (+11 cm),
 • vetrobransko steklo je bolj nagnjeno in pomaknjeno nazaj,
 • medosna razdalja je pridobila 55 mm in zdaj znaša 2,675 metra, kar potnikom v drugi vrsti zagotavlja več prostora,
 • vozilo je 20 mm nižje, tako da njegova višina zdaj znaša 1,44 metra.

Prostornina prtljažnega prostora znaša 412 litrov, od tega je kar 28 litrov na voljo za odlagalna mesta s pregradami pod talno oblogo. Pri preklopljenih naslonjalih zadnjih sedežev prostornina naraste na 1323 litrov.

Motorji

Priključno hibridni motorji so ikonični simbol strategije Power of choice (moč izbire) znamke, zato sta za novega PEUGEOTA 308 na voljo dva priključna hibridna motorja:

 • HYBRID 225 e-EAT8 / dvokolesni pogon / kombinacija motorja PureTech s 180 KM (132 kW) in električnega motorja z 81 kW v povezavi z menjalnikom e-EAT8 / od 26 gramov CO₂ na kilometer in do 59 kilometrov dosega pri 100 % električnem pogonu (po preizkusnem postopku WLTP, v fazi pridobitve homologacije),
 • HYBRID 180 e-EAT8 / dvokolesni pogon / kombinacija motorja PureTech s 150 KM (110 kW) in električnega motorja z 81 kW v povezavi z menjalnikom e-EAT8 / od 25 gramov CO₂ na kilometer in do 60 km kilometrov dosega pri 100 % električnem pogonu (po preizkusnem postopku WLTP, v fazi pridobitve homologacije).
Preveri zalogo vozil › Katalog › Preveri cenik ›
Konfigurator › Ob kliku na gumb Konfigurator boste preusmerjeni na drugo spletno stran.

Aplikacija MyPeugeot®

Nadzirajte svoje vozilo na daljavo. Nadzirajte svoje vozilo na daljavo.

Z aplikacijo MyPeugeot® lahko v kateremkoli trenutku in od kjerkoli pregledate:

 • avtonomijo,
 • napredek polnjenja in stanje napolnjenosti vozila,
 • statistične podatke porabi goriva na poti.


Na daljavo lahko upravljate tudi nekatere funkcije vozila, in to neposredno iz aplikacije:

 • vklop in načrtovanje polnjenja, zlasti za koriščenje ugodnosti cenika v terminih izven gneče,
 • predhodno toplotno klimatiziranje potniškega prostora (hlajenje/gretje), s katerim si zagotovite optimalno
 • predhodno toplotno klimatiziranje potniškega prostora (hlajenje/gretje), s katerim si zagotovite optimalno udobje, hkrati pa zadržite enako napolnjenost akumulatorja.
App image

Se zanimate za nakup/najem?

Se zanimate za nakup ali poslovni najem vozila? Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč. Pri nakupu rabljenega, novega, osebnega ali gospodarskega vozila se lahko zanesete na nas. To so potrdili tudi potrošniki, zato je Center rabljenih vozil Avtotehna VIS prejel 1. mesto za najvišjo kakovost storitev že 3. leto zapored.

S klikom na gumb “Oddaj” se strinjate, da se vaši osebni podatki, ki ste jih navedli na tej spletni strani, obdelajo in uporabljajo s strani Avtotehna VIS d.o.o. za namene omenjene v vaši zahtevi. Podrobnejše informacije o uporabi osebnih podatkov so dostopne v Izjavi o zasebnosti. Z oddajo naročila potrjujem, da sem prebral Izjavo o zasebnosti.

Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič