Vozim na elektriko

Vse o električnih vozilih

 

Odločitev za električno vozilo je odločitev za nove dimenzije užitka in edinstven občutek pri vožnji. Električna vozila omogočajo pravo zenovsko izkušnjo: nobenih tresljajev in hrupa zaradi neslišnega motorja ter hkrati pospeševanje
v hipu zaradi takojšnjega navora.

Odločitev za električno vozilo je odločitev za prihodnost, saj to močno prispeva k zmanjšanju emisij in upočasnitvi globalnega segrevanja.


Prednosti vožnje s 100-odstotno električnim pogonom

Servis in vzdrževanje


Če imate v lasti električno vozilo najbrž veste, da sta servis in vzdrževanje manj obsežna kot pri vozilih z bencinskim oziroma dizelskim motorjem na notranje izgorevanje. Vseeno si z rednim servisiranjem in vzdrževanjem vašega električnega ne zagotovite samo odlično vzdrževanega vozila, ampak boste s tem tudi preprečili morebitne nevšečnosti v prihodnje, ter posledično poskrbeli za daljšo življenjsko dobo vašega avtomobila. Natančni pregledi pa bodo poskrbeli tudi za daljšo življenjsko dobo baterije vašega električnega vozila. 


Kaj ni potrebno menjati pri električnih vozilih:

 • motornega olja in filtra
 • zračnega filtra
 • filtra trdih delcev
 • vžigalnih svečk
 • hladilne tekočine


Kaj je potrebno redno servisirati pri električnem vozilu?

 • zavorni sistem
 • klimatska naprava,
 • kolesa,
 • pnevmatike,
 • menjava kabinskega filtra

Kaj vse vsebuje redni servisni pregled električnega vozila?

 • natančen pregled vseh sklopov vozila
 • pregled vseh električnih sklopov, krmilnikov, napeljave
 • 1-letno jamstvo na delo in material
 • asistenco (znamke, naša?)


Več informacij dobite na telefonski številki 080 88 82 ali na mailu naelektriko@avtotehna-vis.si.


Primerjava rednega servisa Peugeot 208 in e-208

Polnjenje


Polnjenje na zasebnih polnilnicah

Svoje električno vozilo lahko napolnite ne glede na to, ali ste doma ali v službi in ne glede na to, ali imate na voljo posebno instalacijo ali ne. Rešitve za polnjenje se bodo prilagodile vašim potrebam bodisi v samostojni hiši, večstanovanjski zgradbi ali v službi. Čas, ki je potreben za polnjenje vašega električnega vozila, bo optimalen ne glede na izbrano rešitev za polnjenje.

 

Polnilne vtičnice:

 • Standardna gospodinjska vtičnica

Svoje vozilo lahko napolnite na stenski vtičnici, enako kot pametni telefon.

 • Zmogljivejša vtičnica

    Zmogljivejša vtičnica nudi ravno pravšnje ravnovesje za vzpostavitev dosega, ki    ga potrebujete.

 

Javne polnilne postaje

 

Polnilna postaja 22 kW (AC) 

AC (Alternating Current): izmenični tok. Večina javnih električnih omrežij dovaja izmenični tok. Njegova kapaciteta zadostuje za polnjenje na vašem domu ali na javnih mestih. Trajanje polnjenja je odvisno od moči (kW) polnilnih kablov in od kapacitete vgrajenega polnilnika na vašem vozili.


Polnilna postaja 50 kW (DC) 

DC (Direct Current): enosmerni tok. Med daljšo potjo lahko na primer za hitro polnjenje izkoristite hitro polnilno postajo, ki je opremljena s pretvornikom, ki izmenični tok pretvori v enosmernega. Tovrstne polnilnice so na voljo povečinoma na avtocestah. Enosmerni tok je primeren izključno za vozila na 100 % električni pogon.

 

Polnilna postaja 100 kW (DC)

DC (Direct Current): enosmerni tok. Po zaslugi toplotne regulacije je možno baterijo uporabljati na polnilnicah z močjo 100 kW in pridobiti 80 % napolnjenost v pol ure.

Elektrika se resnično izplača!

Vladne subvencije za nakup električnega avtomobila olajšajo začetek: ob nakupu novega 100% električnega vozila lahko prejmete do 4.500 € subvencije.

Ker je enako pomembno tudi, kako boste vozilo polnili, vam pri znaki Opel ob nakupu električnega vozila dodamo bon do 1.000 evrov za ureditev domače polnilne infrastrukture, pri znamki Peugeot in Citroën pa polnilnico prejmete brezplačno. 

Vir: peugeot.si, opel.si

Kako vam lahko pomagamo?

Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč. Izberite področje, ki vas zanima - naj bo to nakup novega ali rabljenega vozila, testna vožnja, registracija, zavarovanje, naročilo na servis, popravilo ali nakup rezervnih delov ter dodatne opreme.

Še bi lahko naštevali, ker je področij, kjer vam lahko nudimo pomoč zares veliko. Ponudimo pa tudi brezplačen nasvet.

PE Ljubljana ›
Naslov
Celovška cesta 228, 1000 Ljubljana (Googlemaps ›)
Telefon
080 88 82
PE Kranj ›
Naslov
Cesta Staneta Žagarja 53a, 4000 Kranj (Googlemaps ›)
Telefon
04 281 71 70
Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič