Spoznajte novega Peugeota 408


Z novim 408 znamka PEUGEOT odraža ustvarjalnost svojih ekip, saj se je odločila v ponudbo avtomobilskega segmenta C vključiti povsem novo karoserijsko različico fastback. PEUGEOT 408 je prvi model svoje zvrsti tako v zgodovini znamke Peugeot kot na aktualnem avtomobilskem trgu. Edinstven je zato, ker je povsem drugačen. To je PEUGEOT nove zvrsti, ki poleg mačje drže in edinstvene privlačnosti ponuja tudi inženirsko odličnost, osredotočeno na učinkovitost in inteligentno elektrifikacijo ter emocije, ki jih zagotavljajo najsodobnejše tehnologije, namenjene užitku v vožnji in instinktivni uporabi. 


PRIVLAČNOST. PEUGEOT 408 izstopa predvsem s svojo dinamično obliko karoserije fastback in od daleč prepoznavno stilsko zasnovo, pa tudi tem, da se je močno oddaljil od ustaljenih zapovedi. Ponaša se z mačjo držo, ki je tipična za modele znamke Peugeot. Njegove linije so ostre, okrasno masko ​​v barvi karoserije, ki se idealno prilega prednjemu delu, pa krasi najnovejši logotip znamke PEUGEOT z vgravirano levjo glavo. Obrnjen izrez zadnjega odbijača je nepričakovan, hkrati pa v profil vozila vnese povsem novo dinamiko. 408 je stabilno zasidran na velikih kolesih s premerom 720 mm in je opremljen z legendarnimi 20-palčnimi platišči z revolucionarno geometrijsko zasnovo. S prednjo osvetlitvijo v obliki levjih čekanov se 408 idealno uvršča v družino PEUGEOT, kot to velja tudi za zadnje luči LED v obliki treh levjih krempljev.

Novi PEUGEOT 408 z dolžino 4,69 metra in dolgo medosno razdaljo, ki znaša 2,79 metra, ponuja izjemno veliko prostora v drugi sedežni vrsti, kjer je v predelu kolen na voljo kar 188 mm prostora. Tudi prtljažnik je zelo velik, saj razpolaga s 536 litri prostornine, ki jo je možno po preklopu naslonjal zadnjih sedežev povečati na 1611 litrov. V višino meri 1,48 metra, tako da je njegova silhueta elegantna in usločena. Seveda pa to pripomore tudi k boljši aerodinamični učinkovitosti.
EMOCIJE. PEUGEOT 408 ponuja vozniku in njegovim sopotnikom PEUGEOT i-Cockpit® zadnje generacije, ki ga prepoznamo v množici drugih zaradi kompaktnega volana, namenjenega užitkom v vožnji in izjemni okretnosti.

Izpostaviti je treba kakovostno končno obdelavo potniškega prostora in možnosti za vzpostavitev povezave po zaslugi najnovejših tehnologij, ki zagotavljajo bolj intuitivne vozniške izkušnje in udobna potovanja.ODLIČNOST. Sistemi za pomoč pri vožnji, ki delujejo v povezavi s 6 kamerami in 9 radarskimi merilniki, zagotavljajo umirjeno in varno vožnjo. Med temi velja omeniti zlasti:

  • prilagodljivi tempomat s funkcijo Stop & Go;
  • pomoč pri nočni vidljivosti (Night Vision), ki voznika opozarja na prisotnost živali, pešcev ali kolesarjev, ki jih svetlobni snop dolgih luči ne doseže na cestišču pred vozilom,
  • nadzor mrtvega kota z dolgim dometom (75 metrov);
  • opozorilnik na promet za vozilom, ki opozarja na potencialno nevarnost pri vklopljeni vzvratni prestavi.


V ponudi motorjev za PEUGEOTA 408 sta na voljo dva priključna hibridna motorja s 180 in 225 KM in bencinski motor s 130 KM. Vsi trije se vgrajujejo skupaj z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom EAT8. Čez nekaj mesecev pa bo na voljo tudi povsem električna izvedenka.

Prioritetna skrb oblikovalcev PEUGEOTA 408 je bila učinkovitosti, kajti s kombinacijo dobre aerodinamike, zmanjšane mase (od 1396 kg dalje) in motorjev z nizkimi emisijami je možno zagotoviti izjemno nizke povprečne vrednosti porabe energije (v fazi homologacije), kar velja tako za hibride kot za različico z motorjem z notranjim zgorevanjem s 130 KM.

 

Novi PEUGEOT 408 bo na trg prišel v začetku leta 2023. Vozilo svetovnih razsežnosti bodo sprva proizvajali v Franciji, v Mulhousu, za evropski trg, kmalu zatem pa še v tovarni Chengdu na Kitajskem za lokalni trg. 


Kako vam lahko pomagamo?

Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč. Izberite področje, ki vas zanima - naj bo to nakup novega ali rabljenega vozila, testna vožnja, registracija, zavarovanje, naročilo na servis, popravilo ali nakup rezervnih delov ter dodatne opreme.

Še bi lahko naštevali, ker je področij, kjer vam lahko nudimo pomoč zares veliko. Ponudimo pa tudi brezplačen nasvet.

PE Ljubljana ›
Naslov
Celovška cesta 228, 1000 Ljubljana (Googlemaps ›)
Telefon
080 88 82
PE Kranj ›
Naslov
Cesta Staneta Žagarja 53a, 4000 Kranj (Googlemaps ›)
Telefon
04 281 71 70
Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič