NOVI PEUGEOT 308 POBIRA NAJPRESTIŽNEJŠA ODLIKOVANJA

SVETOVNI AVTO LETA PO IZBORU ŽENSK


56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav s petih celin je izbralo Peugeot 308 za najboljši avto leta 2022.

Novinarke mednarodne žirije Svetovni avto leta po izboru žensk so Peugeot 308 izbrale za najboljši avtomobil na svetu za leto 2022. Razglasitev zmagovalca sovpada z mednarodnim dnevom žena, ker je to datum, ki daje ženskam glas in ker sta v mnogih državah avtomobil in osebna avtonomija močno povezana.

Pred glasovanjem je 56 avtomobilističnih novinark iz 40 držav testiralo na desetine modelov in ocenilo vsako podrobnost. V prvem krogu glasovanja so med skupno 65 kandidati izbrale najboljše avtomobile v vsaki kategoriji (Peugeot 308 je zmagal v kategoriji Najboljši mestni avto). 

 

V drugem krogu so med zmagovalci posameznih kategorij izbrale še absolutnega zmagovalca.

Na koncu se je tehtnica prevesila v prid Peugeotu 308, modelu, o katerem so nekatere žirantke povedale naslednje:

  • “Peugeot 308 je kompakten SUV, ki ponuja skoraj vse, kar bi si lahko želeli v avtomobilu. Vozi se zelo dobro in težko je verjeti, da je pod motornim pokrovom večine različic le 1,2-litrski motor." Sandy Myhre, Nova Zelandija.
  • "To je avto, v katerem se voznik počuti zelo udobno. V notranjosti ponuja zelo prijetno vzdušje." Mélina Priam, Francija.
  • “Peugeot 308 sledi oblikovnemu jeziku znamke, znotraj katerega ima svojo značilno identiteto, hkrati pa je zastavonoša Peugeotove nove podobe, ki skriva v sebi tudi nekaj slovenskega znanja. Prepriča tudi z udobjem potniške kabine in z napredno tehnologijo.” Urša Prosenjak, Slovenija.
  • "Najpomembnejša stvar zame je, da ima dobre zmogljivosti srednjega razreda in da je njegov samodejni menjalnik zelo mehak." Hoa Hguyen, Vietnam.
  • "308 se ne zadovolji samo z ohranjanjem in utrjevanjem svojega uspeha, ampak se zavezuje, da bo presegel samega sebe in to mu tudi uspe." Jimena Olazar, Argentina.
  • "Enostavno ga je voziti tudi po ozkih ulicah Japonske. Njegov turbo motor je izjemen in tih." Etsuko Kusuda, Japonska.
  • "Peugeotu je uspelo zapeljati družine s premišljeno ponudbo in zelo osupljivo podobo, hkrati pa osvojiti tiste, ki iščejo različne pogonske sklope: bencinski, dizelski, priključni hibrid in EV, ki prihaja naslednje leto." Carla Ribeiro, Portugalska.
  • "To ni drag sanjski avto za nekaj srečnežev, ampak avto, ki si ga lahko privošči večina družin." Malene Raith, Danska.

 

Novi 308 je prvi PEUGEOT, ki ga krasi novi logotip znamke. Svoje kupce prepriča z oblikovno zasnovo, tehnologijami in pestro ponudbo učinkovitih motorjev, prostovoljno pa lahko izberejo tudi enega od različnih pogonskih sklopov. V ponudbi so priključni hibridni (PHEV), bencinski in dizelski motor, katerim se bo v kratkem pridružil še 100-odstotno električni motor. Novi 308 ponazarja vrednote znamke PEUGEOT, kot so stil, odličnost in emocije. Od lansiranja konec leta 2021 je bilo zabeleženih že več kot 65.000 naročil, od tega jih je kar 23 % s priključnim hibridnim motorjem. 

Več informacij o vozilu si lahko preberete TUKAJ.


Več o WWCOTY izboru  womensworldcoty.com


RED DOT AWARD 2022 ZA PEUGEOT 308


Najprestižnejše odlikovanje s področja produktnega oblikovanja, nagrado Red Dot Award 2022, je v kategoriji avtomobilov in motornih koles prejel novi 308, prvi model z novim logotipom znamke PEUGEOT.

Vseh 50 članov mednarodne žirije izbora Red Dot Award je prepričal s svojim privlačnim videzom, prepoznavnim stilom, kakovostno zasnovo in inovativnim voznikovim mestom i-Cockpit. Strokovna žirija oblikovalcev vsako leto podeli nagrade za «odličnost na področju oblikovanja» v 51 kategorijah izdelkov. Kupci z vseh celin se zanašajo na «Red Dot», ki je jamstvo za kakovost, pametno oblikovno zasnovo in izjemno ergonomijo. PEUGEOT 308 že sedmi model znamke PEUGEOT, ki je prejel to prestižno oznako, ki je bila ustvarjena v Nemčiji leta 1955 in je od takrat postala svetovna oznaka za najboljši dizajn.

Novi 308 je postavil nove zapovedi na področju oblikovne zasnove.

Žirijo je prepričala prepoznavna, dinamična, elegantna in uravnotežena oblikovna zasnova zunanjosti novega PEUGEOTA 308. Vozilo 308 je prvi model z novim logotipom znamke PEUGEOT, ki se bohoti na okrasni maski z izraznimi grafičnimi motivi in elegantno zakriva radarski merilnik sistemov za pomoč pri vožnji. Prednji del krasi izklesani vertikalni svetlobni podpis, značilen za modele znamke PEUGEOT, pri izvedenkah GT in GT Pack pa se mu pridružujejo še žarometi Matrix LED, ki vsakodnevno zagotavljajo učinkovitost in varnost. Na zadnjem delu se nahajajo LED luči v obliki treh levjih krempljev, ki poudarjajo vizualno podobo znamke.

V potniškem prostoru se nahaja PEUGEOT i-Cockpit® 3D (digitalna instrumentna plošča nad kompaktnim volanom) s po meri nastavljivimi tipkami i-Toggles pod novim zaslonom na dotik, ki omogoča intuitivno rabo kot pri pametnem telefonu. Sedeži so pridobili oznako AGR (znak odličnosti, ki ga podeljujejo neodvisno združenje zdravnikov in zdravstvenih specialistov) zaradi svoje ergonomske oblike in zares številnih nastavitev. Podrobnosti so skrbno dodelane, kot na primer ambientalna osvetlitev (na izbiro je 8 barv), ki sega vse do vratnih plošč, prekritih z materialom Alcantara® ali iz pravih kosov stisnjenega aluminija, odvisno od izvedenke.

Novi PEUGEOT 308 je na voljo s priključnim hibridnim motorjem ali z motorjem z notranjim zgorevanjem, tako da lahko stranka prosto izbere svoj motor.

 

Nagrada Red Dot je 11. mednarodna nagrada, ki jo je novi 308 osvojil od začetka trženja ob koncu leta 2021.

Oznaka Red Dot, ki je bila prvič podeljena leta 1955, je najbolj priznana mednarodna oznaka s področja kakovosti in oblikovne zasnove. Nagrade Red Dot Design podeljujejo enkrat letno v treh disciplinah: produktno oblikovanje, oblikovanje znamke in komunikacij in konceptno oblikovanje. Žirijo sestavlja 50 mednarodnih strokovnjakov z najrazličnejših področij: oblikovalci, arhitekti ali učitelji.


Informacije o organizaciji Red Dot so vam na voljo na spletnem mestu: https://www.red-dot.org/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vir: www.peugeot.si


Kako vam lahko pomagamo?

Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem priskočijo na pomoč. Izberite področje, ki vas zanima - naj bo to nakup novega ali rabljenega vozila, testna vožnja, registracija, zavarovanje, naročilo na servis, popravilo ali nakup rezervnih delov ter dodatne opreme.

Še bi lahko naštevali, ker je področij, kjer vam lahko nudimo pomoč zares veliko. Ponudimo pa tudi brezplačen nasvet.

PE Ljubljana ›
Naslov
Celovška cesta 228, 1000 Ljubljana (Googlemaps ›)
Telefon
080 88 82
PE Kranj ›
Naslov
Cesta Staneta Žagarja 53a, 4000 Kranj (Googlemaps ›)
Telefon
04 281 71 70
Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič