Kako ravnati z vozilom, ki ga je prizadela poplava?

Poplave v začetku avgusta so močno vplivale na vse prebivalce Slovenije, saj so poškodovale tako bivališča, kot prevozna sredstva in naredile drugo materialno škodo.


POPLAVA JE PRIZADELA TUDI VAŠE VOZILO - Kako z njim ravnati, če je bil v vodi?

Prvi korak je, da vaše vozilo odmaknite na varno.

Najbolj pomembno je, da vozila ne vžigate! - Če je skozi izpušni sistem ali sesalne kolektorje voda vdrla v motorni prostor, lahko blatni delci poškodujejo ključne notranje dele, kar pomeni povzročitev velike škode in s tem povezane visoke stroške popravila.

Obvezno tudi varno odklopite akumulator, saj je bila naprava lahko v stiku z vodo.

Ko le lahko, spravite vodo iz vozila. Dlje časa je voda v vozilu, večja tveganost je za resnejše okvare vozila.


KONTAKTIRANJE ZAVAROVALNICE

Poplavna voda lahko povzroči visoke stroške čiščenja in popravilo vozila, da bo ponovno delovalo normalno. Pomembno vprašanje pa je, v kolikšni meri vam bo zavarovalnica krila stroške popravila in nadomestnega vozila. Za nemoten potek postopka upoštevajte spodnja navodila:

V kolikor je šasija (VIN) na vozilu vidna:

  • slikajte vozilo (tako zunanjost, kot notranjost - več fotografij pomeni lažjo ocenitev nastale škode) in šasijo
  • označite, fotografirajte nivo vode
  • če je možno, zapišite število kilometrov
  • naredite prijavo preko spleta - izbrani servis – AT VIS ali telefonski klic zavarovalnici, ki zabeleži škodo
  • počakajte na navodila zavarovalnice
  • medtem poskusite vozilo čim bolj prezračiti


V kolikor šasija (VIN) na vozilu ni vidna:

  • na vaši zavarovalnici naredite prijavo in sledite njihovim navodilom (po navadi zavarovalniški cenilci vozilo pridejo pogledati v živo)


O podrobnosti vašega kritja se je najboljše pozanimati pri zavarovalničarju, kjer ste zavarovalno polico tudi sklenili, saj vam bo podal najbolj natančne informacije.

SPLETNA PRIJAVA (klik na povezavo)

> Zavarovalnica Sava

> Zavarovalnica Generali

> Zavarovalnica Triglav


Spodaj smo za vas pripravili tudi ''postopek prijave škode po korakih'', da vam morda prihranimo nekaj dragocenih minut pri izpolnjevanju.

SERVIS LAHKO KONTAKTIRATE TUKAJ

Kako vam lahko pomagamo?

Če potrebujete pomoč, vam naši strokovnjaki z veseljem odgovorijo na vprašanja. Izberite področje, ki vas zanima - naj bo to nakup novega ali rabljenega vozila, poslovni najem vozila, testna vožnja, registracija, zavarovanje, naročilo na servis, popravilo ali nakup rezervnih delov ter dodatne opreme. Vse za vozilo na enem mestu.

Background image

''Spoštovani, pred kratkim sem v vašem Centru rabljenih vozil kupil avto. Rad bi pohvalil profesionalen odnos vaših prodajalcev z gospodom Klemenom Stanonikom na čelu, ki so celoten postopek izpeljali hitro in učinkovito in mi vzbudili vtis zaupanja v vašo hišo, glede na izkušnje, ki sem jih imel v preteklosti z drugimi avtohišami.''

Jure Bon

''Vse, resnično vse, je bilo izvedeno ob pravem času in kakor je bilo dogovorjeno, Iz moje strani, takšnega sodelovanja še ni bilo zaznati v drugih podjetjih in močno upam, da se bo naše sodelovanje nadaljevalo še v bodoče.''

Andrej Verhovec

''Želim se pisno zahvaliti za prijazno pomoč pri registraciji mojega avtomobila, in sicer trem zaposlenim na Avtotehni VIS: Jaki Ferdinu, Petri Gebert in Mileni Gorše. Pohvalno in v veliko zadovoljstvo je poslovati z ljudmi, ki svoje delo opravljajo profesionalno in z obilico srčne kulture. Strokovno podkovan in kultiviran kader pa je gonilo vsakega uspešnega podjetja.''

Vesna Lotrič

''Rad bi izrazil zadovoljstvo ob nakupu rabljenega avtomobila in pohvalil osebje, ki je izredno fleksibilno in korektno, tako da smo rešili vse kar je bilo potrebno za prodajo. Tudi ob naknadno ugotovljeni težavi so reklamacijo sprejeli hitro in brez zadržkov. Dobil sem zelo dober vtis o vašem podjetja in vaših zaposlenih.''

Jure Uršič